O nas

Cukiernia Sądecka powstała w 2007 roku w Starym Sączu, w malowniczej krainie sadów, gór i łąk, gdzie słodycz owoców zerwanych prosto z krzaka przeplata się z prostotą życia, które tu wiedziemy. Prostotą, którą kierujemy się także podczas dobierania składników do naszych wypieków- masło kupujemy w lokalnej mleczarni, mąka pochodzi z pobliskiego młyna, a owoce od lokalnych sadowników. To tutaj tworzymy wyśmienite wypieki i dbamy o to aby cieszyły się one wybornym smakiem oraz starannością wykonania.

Nasza historia

Zamiłowanie do
słodyczy

Zamiłowanie do słodyczy, produktów dobrej jakości oraz stuletnie przepisy odziedziczyliśmy po Babci, wybitnej kucharce.

Jesteśmy już trzecim pokoleniem, które kontynuuje jej tradycję, dlatego też ważne jest dla nas wyeliminowanie konserwantów oraz polepszaczy w naszych wypiekach.

Gabriela Gorczyca
CEO Cukiernia Sądecka

Jesteśmy otwarci na budowanie i rozwój współpracy z odbiorcami zewnętrznymi.

Chętnie nawiązujemy współpracę z salami weselnymi, hotelami, restauracjami, agencjami wedding planner, konsultantami ślubnymi i firmami eventowymi.

W kwestii współpracy prosimy o przesłanie wiadomości na adres cukierniasadecka@onet.pl

Adres do korespondencji:
Cukiernia Sądecka
ul. Węgierska 59a
33-340 Stary Sącz
tel.: 18 446 15 10 lub 697 984 020
e-mail: cukierniasadecka@onet.pl

Zapraszamy Cię do naszego świata słodkości

W naszej pracowni cukierniczej nie ma nudy! Zimą pieczemy makowce pełne maku i bakalii, rozpływające się w ustach pierniki przełożone grubą warstwą powidła śliwkowego i tworzymy piękne, ręcznie wykonane słodkie upominki „pod” lub „na” choinkę (koniecznie zajrzyjcie do naszego sklepu internetowego!!!) Luty to pora na walentynki oraz Tłusty Czwartek – nasze autorskie pączki z malinami i kremem z białej czekolady mają spore grono fanów. Luty to także miesiąc, w którym, w Warszawie odbywają się słynne na całą Polskę targi cukiernicze, jesteśmy tam co roku, za oknem pada śnieg, ujemne temperatury a my obmyślamy dla Was nowe smaki lodów!!.

Lato i wiosna to czas kiedy mamy ręce pełne roboty. Do naszej kawiarenki w Starym Sączu zaglądają pierwsi turyści, maszyny do produkcji lodów pracują „pełną parą”, a nasze cukierniczki przygotowują słodycze na przyjęcia, począwszy od drobnych, biżuteryjnych słodkości kończąc na tortach komunijnych, urodzinowych oraz weselnych. Pora letnia to także czas kiedy korzystamy z nieprzebranego bogactwa rodzimych owoców – pieczemy długo wyczekiwane przez naszych klientów jagodzianki, ciasto z galaretką i truskawkami, kruche ciasto z malinami oraz tarty z kremem budyniowym i owocami. Za to jesień to kolej na ciasto marchewkowe, ręcznie malowane ciasteczka „Halloween” i czas kiedy wreszcie możemy trochę odpocząć!!